10-5-2026 moederdag gewoon thuis

10 mei 2026 - Zeewolde, Nederland

Ik beloofde een update op 7 mei met hopelijk goed nieuws. Tja, dat goede nieuws liet even op zich wachten.

Na een week op de camping kon ik nog steeds geen 100 meter lopen zonder veel pijn. Fietsen lukte wel, dus fietste ik in ieder geval elke dag een rondje over de camping en een enkele keer wat verder. De knie bleef aardig soepel maar het lopen erop dus behoorlijk pijnlijk, ondanks alle pijnstillers. Na een week was ik het gewoon zat en had ik de hoop op een spoedig herstel opgegeven en Peter gezegd dat ik naar huis wilde.

Op zondag kwamen we thuis, maandag naar de huisarts en woensdag (!) bij de orthopedie in het ziekenhuis. Fantastisch snel geholpen en afgelopen vrijdag de uitslag: ontsteking van de pees en peesaanhechting net onder de knie. Geen schade aan het bot, de ligamenten of meniscus. Geen aanwijzingen voor artrose. Volledig herstel zal 1-2 maanden duren, maar de verwachting is dat er geen blijvende schade zal zijn. Dus uiteindelijk toch goed nieuws.

En inmiddels gaat het echt beter. Bij lopen nog amper pijn, alleen de trap op en af is nog wat gevoelig. Kortom ik zie het weer zonnig in. Focus is nu op herstel en hoe we herhaling kunnen voorkomen. Maar we hebben nog tot volgend voorjaar...

Santiago loopt niet weg.