15 april 2019, dag 14: Saint-Jean-Pied-de-Port - Bidarray, 22 km (294 km)
15 april 2019 - Bidarray, Frankrijk
Na het dagelijkse bezoek aan de boulangerie gaan we op pad om nu de voie Nive (Camino Nive) te volgen richting Atlantische Oceaan, terwijl al onze gite-genoten de oversteek door de Pyreneeën naar Roncesvalles gaan maken (over de weg want de pelgrimroute is nog gesloten ivm te veel sneeuw).
Wij wandelen in de mist het stadje uit en klimmen geleidelijk boven de mist uit. Al klimmend en dalend lopen we door een mooi landelijk gebied met voortdurend prachtige uitzichten.
Voorbij Lasse lopen we ineens tussen kleine wijngaarden. Het pad slingert in alle richtingen: links, rechts, omhoog, omlaag. Steeds volgen we kleine valleien met beekjes waarbij om van de ene in de andere vallei te komen wel flinke klimmetjes genomen moeten worden.
In Anhaux een palmtakje uit het kerkje mee genomen.
In het gehucht Otikoren kaas gekocht bij een boerderij (we waren door ons broodbeleg heen).
En zo lopen we afwisselend door kleine boomgaarden, weilanden (blonde koeien en zwartkopschapen), kneuterige gehuchtjes met prachtige boerderijen en kleine stukjes bos.
Na Eyheralde klimmen we flink naar de Col de Gastiger. Daarna volgt een fijne afdaling naar Bidarray en eerder dan verwacht bereiken we de gite. We mogen een 4-persoonskamer voor ons twee gebruiken en er staat van alles voor ons klaar.
Douchen, wasje en dorpje verkennen ....

Heel veel plezier Conny! Groetjes vanuit het UMCG.
Ik blijf het één van de mooiste stukken van de hele tocht vinden.
Mooie foto's ook !
veel wandelplezier gewenst !