14-5-2025 Via Campaniensis, Aubigny-les-Pothees- Lalobbe, 22 km (887 km, 40 dg)
14 mei 2025 - Lalobbe, Frankrijk
Na een voortreffelijke nachtrust in deze best wel luxe gite (alleen de douche ontbreekt nog) trekken we om half negen de deur achter ons dicht en doen de sleutel weer in het sleutelkluisje.
De kerk is natuurlijk dicht, maar helaas ook de mairie die om half negen open zou gaan. Dus geen stempel van deze etappe plaats.
We klimmen Aubigny-les-Pothees uit en komen al snel op onverharde landbouw paden.
Er volgt een bos met fijne smalle paadjes.
Tot we bij het eerste klaphekje komen.
Nu lopen we langere tijd over een smal graspad met aan weerszijden prikkeldraad.
Het gras is niet overal gemaaid.
Het duurt even voor we een zitplekje hebben voor de koffie pauze. Ik ga aan de slag met bellen, omdat we voor vrijdag nog geen overnachting hebben.
En echt waar, kort na onze pauze op een omgevallen boom, komen we hier langs in het dorpje Librecy:
We lopen langere tijd evenwijdig aan het riviertje La Vaux, maar zien het amper. De paden blijven mooi. Zo bereiken we Signy-l'Abbaye.
We halen eten voor de lunch en eten dat op een bankje in de schaduw van de dichte (!) kerk op. Daarna nog even een terrasje tot de mairie open gaat.
Het stadhuis heeft een oude open overdekte hal van waaruit een trap het stadhuis in leidt. Hé dat herken ik, hier heb ik jaren geleden ook een stempel gehaald tijdens mijn 1e camino (toen liep ik de GR654).
Na eindelijk een stempel bemachtigd te hebben klimmen we Signy-l'Abbaye uit.
We mogen weer een bos in. De vijver van Heronniere staat helaas droog.
In het bos wisselen brede lanen, graspaden en smalle paadjes elkaar af.
Weer uit het bos volgen rustige asfaltweggetjes tot Lalobbe.
Na 22 km bereiken we ons Nederlandse gastgezin van vandaag