22-4-2026 onderbreking in Figeac
22 april 2026 - Figeac, Frankrijk
Helaas heeft de 29 km van afgelopen zondag toch zijn tol geëist. De volgende dag een beetje last van mijn rechterknie. Ik heb die dag rustig aan gedaan en voor de zekerheid gisteren mijn knie brace gedragen en ibuprofen geslikt. Helaas nam de pijn gedurende de dag flink toe ondanks het langzame tempo en frequent rusten. sAvonds een paar maal met ijs gekoeld. Vanochtend bleek dat mijn knie bij belasten heel veel pijn gaf (ofwel ik kon alleen strompelend naar het toilet). Mede-pelgrims hebben me fantastisch geholpen. Ontbijt op bed, helpen mijn spullen verzamelen en inpakken en naar de eerste hulp van Figeac gebracht.
Helaas sprak de dokter alleen Frans, dus beperkte anamnese. Het lichamelijk onderzoek duurde minder dan een minuut.
Foto: geen breuk of arthrose
Advies: MRI om ligament scheur uit te sluiten, maar dat kan niet in Figeac. Verder ibuprofen, koelen en rusten.
Gelukkig is Peter zo lief om deze kant op te komen met onze camper. Hopelijk kan ik de laatste week dan nog wel met Kevin lopen

hou ons op de hoogte
Hopelijk blijft het bij diagnose reactieve zwelling. We leven met je mee. Groet ook van Ton
Je venais aux nouvelles...je suis triste d'apprendre que tu aies dû arrêter ton aventure. Mais ce n'est qu'une pause !
Je te souhaite d aller mieux. Et de continuer plus tard...
Il est des rencontres qui aide à avancer...tu en fais partie. Il faut du courage pour se lancer et aussi pour décider de s'arrêter !
Bises