Nog 1 week! Rondje Horsterwold (22,5 km) en rondje Wolderwijd (24 km)
4 mei 2025 - Zeewolde, Nederland
Nog 1 week en het is zover: André en ik vervolgen onze Camino.
Vorig weekend waren Peter en ik met de camper naar Alsdorf voor het WK duatlon waar Peter succesvol aan deelnam: eerste en dus wereldkampioen in zijn leeftijdscategorie !
Afgelopen dinsdag op een echt zomerse dag heb ik weer een rondje Horsterwold gelopen.
Eerst richting Stille kern, daarna naar het scouting landgoed en terug over de Zeewoldse dijk en langs het kunstwerk Sea Level en De Verbeelding.
Vandaag is het wat frisser, bewolkt en af en toe regent het licht. Ideaal weer om het rondje Wolderwijd te lopen. Veel over dijken waar je beter niet in de volle zon loopt.
Bij Harderhoek klim ik even het uitkijkpunt op.
Verder langs de dijk naar Harderhaven en over de Harderbrug
waar in de verte de Grote Kerk van Harderwijk al te zien is.
Na het Veluwe aquaduct stuurt de route me door een mooie nieuwe wijk van Harderwijk.
Alsmaar het Veluwe randmeer volgend kom ik bij de stadsmuur en langs vele gezellige visrestaurantjes.
De Vischpoort:
Vanaf een pad dat omlaag loopt het Wolderwijd in fotografeer ik het monument voor de 119 WO2 gesneuvelden in het IJsselmeer.
Ik laat Harderwijk steeds links liggen en kom bij de Heemtuin. De route maakt een bochtje door de heemtuin. Al foto's makend mis ik de achter uitgang en maak een extra lus door deze leuke tuin.
De rest van de route gaat alsmaar rechtdoor waarbij ik het grote strand Horst passeer (en niet bezwijk voor alle eettentjes) tot aan de veerboot Horst Zeewolde.
De veerboot gaat eens per 40 minuten maar ligt al keurig klaar als ik aan kom stappen. In het zonnetje varen we naar Zeewolde.
Eenmaal over gevaren loop ik weer over de dijk en langs het strand naar het centrum en vandaar naar huis.
Het ging prima met conditie, rugzak en voeten. Laat de camino maar komen !