12-7-2025 Jubileum wandeling Apeldoorn: 8 km
12 juli 2025 - Apeldoorn, Nederland
Omdat het dit jaar de 70e vierdaagse van Apeldoorn was, is er vandaag een extra jubileum wandeling dwars door Apeldoorn en zelfs door twee iconische gebouwen van Apeldoorn. Peter en ik lopen deze wandeling samen.
We zetten de camper in het Orderbos en lopen naar de bekende start/finish locatie bij v.v. Victoria Boys. Met een bus worden we naar het Zwitsal terrein gebracht vanwaar we weer terug naar Victoria zullen lopen. Het grappige is dat de route naar keuze van Zwitsal naar Victoria of andersom kan worden gelopen. Ik kom dus de hele wandeling bekende gezichten tegen.
We lopen eerst door het Verzetsstrijders park met villa Mariarust.
Er is een vijver met helaas niet werkende fontein.
Het volgende park is het Wilhelmina park waarlangs kapitale villa's staan.
Dan volgt het Oranjepark met muziek tent en fontein.
De Grote Kerk werd in opdracht van Willem III in1892 gebouwd.
De route loopt door de imposante kerk heen.
Dan volgt het Orpheus theater, een van de vijf grootste theaters van Nederland en dit jaar 60 jaar oud. Ook hier gaat de wandeling doorheen waarbij we zelfs door de Rabobank zaal heen worden geleid.
We wandelen verder door het Sprengen park met de badhuisspreng.
En zo komen we weer in het majestueuze Stadspark Berg en Bos.
Door het Orderbos lopen we weer naar v.v. Victoria Boys dat dit jaar 80 jaar bestaat (ze hebben dit jaar heel wat te vieren in Apeldoorn).
We melden ons weer netjes af en vinden dat we ook vandaag wel een softijsje hebben verdiend. Een mooie afsluiting van een fantastische wandelweek.