19-4-2025 Waterliniepad Weesp - Abcoude, 15 km
19 april 2025 - Maarssen, Nederland
Ik ga met Yolanda weer 3 dagen Waterliniepad doen. De weersvoorspelling is goed en voor mij is het een mooie generale repetitie voor mijn a.s. camino. Een goede test voor mijn nieuwe steunzolen en nieuwe schoenen (het 3e paar al ! , ik hoop dat deze nu echt goed zijn).
We ontmoeten elkaar op station Amersfoort om samen verder te treinen naar Weesp. Vorige keer hebben we een stukje route overgeslagen dat we nu in gaan halen. Door het oude centrum en langs een soort Zaanse huisjes lopen we Weesp uit.
Tussen weilanden door lopen we naar Hinderdam.
Van het voormalige fort Hinderdam is niets te zien. De route gaat verder langs de Vecht met zijn imposante huizen, zoals Zwaanwyck.
We houden lunchpauze op een steiger langs de Vecht.
Bij Nigtevecht verlaten we de Vecht en steken met een bijzondere fietsbrug het Amsterdam-Rijnkanaal over.
Daar ligt Fort Nigtevecht, we hebben dan al bijna de hele stelling van Amsterdam gehad.
In het fort is een kleine tentoonstelling.
Over een laan met knotwilgen komen we bij de Gein die we volgen tot Abcoude.
Langs een wei met landgeiten bereiken we station Abcoude.
Daar nemen we de trein naar Maarssen om morgen vanaf Maarssen weer verder te gaan met de route (Weesp-Maarssen liepen we vorig jaar al).
In Maarssen overnachten we bij een vrienden op de fiets adres en eten in een klein Indiaas restaurant.
De route van vandaag: