24-5-2025 Via Campaniensis, Troyes - Champsicourt, 28 km (1142 km, 50 dg)
24 mei 2025 - Champsicourt, Frankrijk
We verlaten ons appartementje naast de kathedraal en wandelen het oude centrum van Troyes uit.
We komen weer op de voie verte te lopen, die hier een groene strook door de buitenwijken van Troyes vormt. Een erg fijne manier om een stad uit te lopen.
Eenmaal buiten de bebouwing, weer het vertrouwde beeld van de grote akkers. Maar nu met uitzicht op beboste heuvels en twee Franse pelgrims voor ons.
In het plaatsje Lépine vinden we op het kerkhof een bankje voor de koffie pauze.
Verder door de velden. Het blijft plat ...
tot we de A5 over gaan.
In Laines-aux-Bois staat naast het kerkje een ruïne van wat ooit een grotere kerk was.
Het plaatsje heeft ook een gecombineerde mairie en school, wat je heel vaak in Franse dorpen ziet.
Na Laines-aux-Bois mogen we serieus gaan klimmen. (terugblik)
Boven een grandioos uitzicht op de champagne vallei.
We komen nu in het gebied van de "drie grote valleien".
Daarna volgt een prachtig bos.
In het bos klimmen we heel geleidelijk omhoog. Zodra we het bos uitkomen worden we weer getrakteerd op een fraai uitzicht.
In Sommeval verlaten we de hoofdroute om naar onze overnachting te gaan.
Over een asfaltweg klimmen we eerst langere tijd gestaag omhoog en natuurlijk gaat het daarna weer naar beneden. Een terugblik op de weg vanuit Champsicourt.
We worden door Patricia ontvangen met net gebakken koekjes en cake (waar rode wijn in zit). Ze kookt ook voor ons en ik kijk daar nu al naar uit.
Maar nu eerst: mijn jarige moeder bellen!