8-7-2025 Vierdaagse Apeldoorn: dag 1 Beekbergen, 30,6 km
8 juli 2025 - Beekbergen, Nederland
Ik heb sinds mijn thuiskomst op 23 juni amper gewandeld, maar na 6 weken Camino heb ik er alle vertrouwen in dat de 4 x 30 km van Apeldoorn helemaal goed gaan komen.
Peter zet me samen met mijn fiets vlakbij de start af. Zelf gaat hij hardlopen en daarna onze camper op een camping bij Beekbergen zetten.
De Apeldoornse vierdaagse is zeer goed georganiseerd. Er is een ruime fietsenstalling en al snel vind ik de balie waar ik mijn startkaart op kan halen. Na een korte vriendelijke uitleg loop ik naar de start, laat mijn kaart knippen en loop onder de startboog door. De route is duidelijk bepijlt en gaat veel over onverharde en smalle paden. In het begin is het daardoor af en toe even file lopen.
Na 6,6 km, door het Orderbos en langs Ugchelen, is de eerste rust (koffie!)
De 12 km lopers gaan vanaf hier eraf en dus wordt het iets rustiger. Door bos en over enken lopen we verder naar Beekbergen waar de tweede rust is. Nu zijn alleen de 30- en 40 km lopers over en is het een stuk rustiger. Soms zie ik zelfs even niemand en moet ik dus zelf goed op de pijlen letten.
Een kleine zandverstuiving is even klunen.
Ook de smalle paden zijn goed bepijlt
Ik twijfel even of ik niet toch de 40 km zal lopen, maar besluit toch op de 30 te blijven. Ik geniet volop en wil dat ook de rest van de week doen.
Op een boomstam eet ik mijn boterhammen en bosbessen!
Kort daarna sluit de 40 km weer aan en een uurtje later ook de 20 km. Nu volgt weer een mooi stuk door het Sprengen gebied.
Als ook de 12 km weer aansluit slingeren we langs de andere kant van Ugchelen weer naar de start/finish lokatie. Na 6 uur wandelen ben ik alweer terug. Ik heb lekker ontspannen gelopen maar ik merk dat zelfs mijn ontspannen tempo behoorlijk hoog is. Ik haal voortdurend mensen in maar wordt zelf niet ingehaald. Morgen ga ik proberen het rustiger aan te doen. De 30 km route is dan 33,7 km.
Na een welverdiend softijsje stap ik op de fiets om de 10 km naar de camping te fietsen.
Nog even een screenshot van de route (12-20-30, de 40 heb ik eraf gesneden).