9-6-2025 Via Vezelay-Puy, Saligny-sur-Roudon - Bert, 25 km (1485 km, 66 dg)
Na een goed ontbijt met warme broodjes en ei van eigen kippen, nemen we afscheid van de paardenboerderij.
We lopen naar Saligny-sur-Roudon waarvan we het kasteel al snel zien liggen.
Vanaf Saligny mogen we 10 km vals plat stijgen naar de Puy Saint Amboise. Het eerste stuk is nogal saai.
Wel zien we al snel de heuvel waar we naar toe moeten.
De route wordt na 6 km gevarieerder.
En het uitzicht mooier.
Eenmaal boven is het uitzicht fenomenaal. We kunnen zelfs Mont Beuvray zien liggen.
We blijven nu langere tijd op hoogte lopen waarbij we volop kunnen genieten van de uitzichten.
Doodlopend is niet altijd doodlopend voor wandelaars. We vinden er een prima lunchplek.
Verder over de licht glooiende hoogvlakte.
Vlak voor Montcombreux-les-Mines mag er even flink afgedaald en geklommen worden. We vragen water aan de rand van het plaatsje.
Als we doorlopen blijkt er een rommelmarkt in de "hoofdstraat" te zijn en kunnen we drinken en friet kopen bij de feestzaal van het dorp. Helaas waren de worsten al op.
We lopen nog even binnen bij de kapel van het dorp.
Daarna verandert het landschap, de heuvels volgen elkaar wat sneller op met kortere en steilere hellingen.
Al snel komen we in Bert waar een oude 11e-eeuwse kerk staat (met erachter een kersenboom boordevol rijpe kersen)
We slapen vannacht in een chalet op de kleine camping van Bert. We zijn de enige campinggasten.