1-6-2025 Via Vezelay-Puy, Chastellux-sur-Cure - Pont du Montal, 23 km (1307 km, 58 dg)
1 juni 2025 - Dun-les-Places, Frankrijk
Pffff, dat was best een pittige tocht vandaag. We hadden behoorlijk wat hoogtemeters (in totaal 720m gestegen) op paden die niet altijd even makkelijk begaanbaar waren. Maar wat is het hier mooi!
We mogen direct na de start klimmen
Beloond door een fraai uitzicht
Daarna afdalen naar het Lac du Crescent (over de eerste van veel paden met vervelende keien)
Dan klimmen we weer
naar Marigny-l'Eglise
We dalen af naar Crottefou waar een mooie watermolen staat.
We moeten er een nogal gammele brug over.
Er volgt een fijn stuk bos langs de Cure
tot we weer mogen klimmen. Heel veel klimmen in het Bois de la Roche Bigot.
Het pad stijgt nog heel lang door, maar door alle bomen is er geen uitzicht. De afdaling gaat grotendeels over een pad dat veel wegheeft van een bobsleebaan.
De wanden van het pad lopen steil op en in het midden liggen voortdurend keien en takken.
We wandelen nog twee maal een korter stuk omhoog en omlaag tot we weer bij de Cure uitkomen.
Bij de Pont du Montal ligt een klein hotel restaurant dat alleen in het weekend open is. De Nederlandse eigenaar zit ons op te wachten als we om half vijf aankomen. Eerst een welverdiend biertje, dan lekker douchen en vervolgens genieten aan de rand van de Cure van de uiensoep en stokbrood met paté en ham die de eigenaar snel voor ons heeft klaar gemaakt voor hij naar huis gaat. Morgenochtend komt hij terug voor ons ontbijt.
Vannacht lekker slapen met het geluid de ruisende Cure op de achtergrond.
Tjitske:2 juni 2025Wat leuk om je zo te kunnen volgen Conny! Jullie hebben al heel wat kilometers in de benen - en ook de nodige hoogtemeters 😊. Mooi om de omgeving te zien veranderen, wat een diversiteit. Een goed vervolg!