2-6-2025 Via Vezelay-Puy, Pont du Montal - la Chaise, 28 km (1335 km, 59 dg)
2 juni 2025 - La Chaise, Frankrijk
Vandaag hadden we weer een pittige etappe. Weliswaar minder hoogtemeters (680m) en minder vaak vervelende keienpaden, maar een forse lengte.
Het landschap maakt echter veel goed. We liepen vandaag veel door bos, maar wel een heel afwisselend bos. s Ochtends regende het af en toe een beetje, daarna was het droog en met 21 graden prima wandelweer.
Vanaf ons fantastisch overnachtingsplekje aan de Cure lopen we naar het dal van le Vignon.
We komen en klimmen in mooi afwisselend bos.
De hoogvlakte staat vol met bloeiende brem
Af en toe lopen we ook in meer open terrein, fijn voor het uitzicht.
We dalen af naar de pont de Gouloux waar we de Cure weer tegenkomen. We gaan niet over maar onder de brug door.
Langs een zijriviertje komen we bij de saut (waterval) van Gouloux.
Ons pad lijkt ook wel een rivier.
Heel veel bos (met klimmen en dalen)
Naar een hoogvlakte
En richting meer van Setton.
Zodra we bij het meer zijn gaan we eerst inkopen doen bij de eerste supermarkt die we sinds 3 dagen tegen komen. Vanavond moeten we zelf koken en we zijn ook door ons brood heen. Even een blikje fris op het terras van de supermarkt.
We lopen over de stuwdam.
En dan zo'n 5 km langs het meer.
Daarna mogen we aan de laatste, behoorlijk lange, klim van de dag beginnen over rustige asfaltweggetjes.
Behoorlijk gaar bereiken we om half zes de gemeente gite van la Chaise. Er zijn al twee Franse wandelaars (begonnen in Vezelay en lopen ook naar le-Puy-en-Velay).
De tocht van vandaag die volgens het boekje en de gite beheerder 25 km was, maar volgens mijn gps toch echt 28 km:
Morgen hebben we weer een halve rustdag. Het plannen van de overnachtingen kost veel tijd en gaat soms ook moeizaam waarbij keuzes gemaakt moeten worden tussen te korte of te lange afstanden. Er zijn langs deze route helaas geen overmaat aan slaapplekken.