11-6-2025 Via Vezelay-Puy, Chatelus - Drigeard, 21 km (1530 km, 68 dg)
11 juni 2025
Het was weer een schitterende wandeling vandaag!
Maar laat ik bij het begin beginnen. Het Centre socio-culturelle van Chatelus heeft fantastische kamers om te overnachten met heel goede bedden, maar er was geen mogelijkheid om vanmorgen koffie of thee te zetten. Ook geen heet water mee in mijn kleine thermoskan dus.
We kiezen ervoor om niet terug te lopen naar het centrum van Chatelus, maar de weg verder omhoog te volgen vanaf het Centre en dan verderop de route weer op te pakken. Het blijkt een goede keuze want we lopen al snel weer op een echte panorama weg.
We komen langs een borne (een oude grenssteen).
Gelukkig ook af en toe schaduw.
Zo bereiken we Arfeuilles waar we de kleine epicerie bezoeken om weer voor 3 dagen eten (vooral brood en beleg) in te slaan. Bij de naastgelegen bar drinken we koffie (1 euro per kopje!) en eten de bij de epicerie gekochte muffin aux myrtilles.
We klimmen Arfeuilles weer uit en, hoe kan het ook anders, we genieten weer van uitzichten.
Zo bereiken we het hoog gelegen Chargueraud
We vragen en krijgen er water. Even verderop is een pelgrims halte.
Nu gaan we flink afdalen naar La Besbre (riviertje met meer)
Het laatste stukje van die afdaling gaat over een lange houten trap.
Via een voetgangersbrug gaan we de Bresbre over.
Nu is het nog maar een kort stukje naar de gite die we voor vannacht gehuurd hebben:
Het is ondertussen 28 graden, maar in het huisje is het heerlijk koel en we maken dankbaar gebruik van de wasmachine en het zalige terras.
Morgen vroeg op want we willen tijdig in Lavoine zijn om in het restaurant te eten. Voor twee dagen maaltijden meenemen werd echt teveel.