12-3-2026 een sprintje naar het volgende stuk Camino
12 maart 2026 - Zeewolde, Nederland
Het voorjaar kondigt zich aan:
Na het overwinteren in Spanje (zie PeterConny.reislogger.nl) en mijn jaarlijkse bezoek aan Suriname (ontwikkelingswerk) is het hoog tijd om me voor te bereiden op het volgende stuk Camino: de via Podiensis van Le Puy en Velay naar Saint Jean Pied de Port en vervolgens de GR10 naar Hendaye.
Omdat ik voor een familiefeestje eind mei al terug moet zijn in Nederland, vertrek ik dit jaar een stuk vroeger. Dat is niet ideaal want in april kan het nog erg koud zijn in de Aubrac, maar ik waag de gok en sjouw gewoon wat extra kleren mee.
Ik loop dit keer alleen, wat ik best wel een beetje spannend vind. Alleen de laatste week, langs de GR10 loop ik samen met mijn zoon. De pelgrimsroute van SJdP naar Hendaye loopt onderlangs de Pyreneeën (via Nive). Maar die route liep ik al, dus nu gaan we gewoon klimmen en klauteren in de bergen.
De treinkaartjes zijn al gekocht en de route is bestudeerd om het aantal benodigde dagen te tellen.
Nu nog even trainen, kilometers maken en langzaam maar zeker de rugzak steeds zwaarder laten worden. Nog een kleine 4 weken!
Maar de lente kondigt zich aan:

Heel veel succes met de voorbereidingen!
Groeten van ons drieën.