14-6-2025 Via Vezelay-Puy, Chabreloche - Notre Dame de l'Hermitage, 19 km (1587 km, 71 dg)
14 juni 2025 - Vollore-Montagne, Frankrijk
Gisteren kwam er nog een Nederlandse pelgrim, Willem, bij in de gemeente gite van Chabreloche. De gite is gratis en eenvoudig, zonder douche. André en ik gaan savonds bij de plaatselijke gyros snackbar werkelijk heel lekkere gyros eten. We krijgen een heel groot bord vol gyros, friet en sla. Ik kan het niet eens op.
Vandaag mogen we weer veel klimmen. We moeten van 600 naar ruim 1100 meter en natuurlijk zitten daar ook wat afdalingen tussen.
Onder de snelweg door verlaten we Chabreloche.
Daarna mogen we gelijk aan de bak.
We klimmen in de volle zon, lastig maar daardoor wel uitzichten.
We hebben weer veel keienpaden vandaag.
Even is het wat vlakker.
Maar daarna mogen we weer flink aan de bak
Nu klimmen in bos, dus geen uitzicht.
En ja soms ook omlaag over enkelbrekende keienpaden.
De laatste 2,5 km is weer flink omhoog,
Tot we bij het klooster Notre Dame de l'Hermitage zijn.
We krijgen een kamer met formidabel uitzicht.
Later lopen we naar een uitzichtpunt bij een kruis. Adembenemend.
We gaan wat drinken in de "buvette" van het klooster. Heerlijk even iets anders dan water. Straks naar de Vespers en het diner.
Vorig jaar stuurden mijn kinderen mij elke dag tijdens mijn camino een overpeinzing van de dag. Dit jaar hoefde dat voor mij niet, maar soms worden de overpeinzingen je gewoon in de schoot geworpen. Naar aanleiding van een voorval gisteren was mijn overpeinzing vandaag: zuinig zijn is een mooie eigenschap zolang je jezelf en anderen daarmee niet tekort doet.
De route van vandaag: